Pita sa sirom se može napraviti na više načina.
Volim je kakva god da je, ali ipak prednost dajem rolnicama/štrudlicama.
Sastojci za premazivanje kora:
3 jajeta
2 dl jogurta
1 dl ulja
1/2 kašičice praška za pecivo
500 g tankih kora
Sastojci za fil:
400 g feta sira
2 jajeta
Priprema:
Štrudlice pravite od po 3 kore.
Za premazivanje kora sjedinite, umutite, sve sastojke.
Za fil izgnječite feta sir i dodajte umućena jaja.
Kore premazujte sa po nekoliko kašika premaza.
Poslednju koru premažite delimično pa rasporedite sir uz ivicu i uvijte rolnicu.
Postupak ponavljajte dok ne utrošte sve kore.
Ostavite nekoliko kašika smese za premazivanje na kraju, za završnicu.
Kod mene je bilo 17 kora, pa je jedna štrudlica od 2 kore.
Gotove štrudlice, premažite filom (koji ste ostavili) i pospite semenkama po želji.
Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni, oko 25 minuta.
Inače, ove kore su odlične, nikada ih nisam kupovala, a preporučio mi ih je kolega sa posla.
Napomene:
Količinu ulja prilagodite ukusu.
U fil možete dodati blanširani spanać, zelje, praziluk, ajvar...
So nisam dodavala jer je feta za moj ukus dovoljno slana.
I posna ruska (humus) salata.
izgleda fantastično :)
ReplyDelete