Humus i čorba - za ručak ili večeru, zajedno ili odvojeno, kako vam se dopada...
Veganski, vegetarijanski , postan obrok...
Humus i čorba sadrže naut (leblebije), to im je zajednički sastojak.
O pripremi humusa sam pisala više puta, a recept se nalazi ovde.
Možete ga začiniti kako vam se dopada.
Sada sam dodala sok od limete, kikiriki puter i semenke pečenog suncokreta (pored tahinija).
A čorba je pripremljena na sledeći način.
Čorba/varivo, sastojci:
2 šargarepe
4-5 listova kelja
kriška ljubičastog kupusa
1 srednja glavica crnog luka
1 čen belog luka
4 kašike ovsenih pahuljica
1 mala konzerva leblebija
ulje po potrebi
so i biber po ukusu
Čorba, priprema:
Na vrelom ulju kratko propržite iseckanu šargarepu.
Dodajte sve od povrća koje ste isekli na komade željene veličine (osim leblebija, njih ostavite za kraj).
Sipajte oko 1/2 l vode, umešajte ovsene pahuljice i kuvajte desetak minuta.
Sada sipajte leblebije zajedno sa tečnošću i dodajte još vode (u zavisnosti od toga da li želite ređu ili gušću čorbu/varivo).
Začinite po ukusu i kuvajte još pet minuta.
Prilikom služenja, u čorbu možete dodati sok od limuna ili limete.
Napomene:
Za pripremu čorbe sam koristila raštan, ali s obzirom da ga nema uvek i svuda, kelj je odlična zamena.
U suštini, u ovu čorbu možete dodati još neko povrće kao i začine.
Ukoliko postite, ovo je odlučan ručak za vas.
Prijatno.
No comments:
Post a Comment