Paradajz paprika se najčešće koristi za zimnicu.
Paprike su svakako u jeku sezone, možete birati one koje volite.
Kod mene je danas na meniju paradajz paprika sa sirom.
Paradajz paprika sa sirom, sastojci:
200 g sira
1 jaje
po ukusu: so, biber, origano.
15 manjih paradajz paprika
50 g trapista
ulje po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni.
Paprike izdubite - očistite od semenki.
Sir i jaje umutite i začinite po ukusu.
Napunite paprike - stavljajte po 1 kašičicu fila.
Napunjene paprike premažite uljem i poređajte u pleh u koji ste sipali malo vode.
Pospite ih rendanim trapistom.
Pecite ih oko pola sata.
Napomene:
Pomenute začine ne morate koristiti ukoliko ih ne volite.
Ako je sir malo mekši, dodajte 1-2 kašike griza.
Ili ako niste ljubitelj sira (jao ja npr.) birajte mekši (sitan ili krem) sir i dodajte malo više griza.
Paradajz paprika sa sirom se može poslužiti uz sezonsku salatu.
Danas sam se odlučila za bruskete sa svežim paradajzom i peršunovim listom.
Birala sam manje paprike, a vi možete puniti one koje želite.
Ako treba da biram između paprike i sira, uvek biram papriku.
Iz tog razloga više volim da napunim manje i mesnatije paprike jer u tom slučaju ukus paprike dominira.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment