Brza torta koju možete praviti i leti i zimi.
Ne peče se, brzo se priprema, a sastojke možete prilagoditi svom ukusu.
Umesto badema, možete koristiti neke druge orašaste plodove ili ih jednostavno zameniti mlevenim keksom...
Brza torta, sastojci:
Kora:
1 kašika putera
2 kašike šećera u prahu
1 banana
100 g mlevenih badema
100 g mlevenog keksa
Fil 1:
100 g crne čokolade
1 dl+2 dl slatke pavlake
3 kašike šećera u prahu
Fil 2:
2 dl slatke pavlake
1-2 kašike šećera u prahu
50 g mlevenih badema
Brza torta, priprema:
Za koru sjedinite maslac i šećer u prahu.
Potom dodajte sitno iseckanu bananu, izgnječite viljuškom, pa umešajte bademe i keks.
Sjedinite sve sastojke.
Smesu rasporedite u kalup prečnika cca 18 cm.
Za fil 1 istopite čokoladu i 1 dl slatke pavlake.
2 dl slatke pavlake umitete sa šećerom u prahu.
Kada se čokoladni fil ohladi, sjedinite ga sa umućenom slatkom pavlakom.
Premažite preko kore.
Za fil 2 čvrsto umutite slatku pavlaku i dodajte bademe (u ovaj fil možete umešati voće po izboru).
Premažite preko fila 1.
Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati pre služenja.
Dekorišite je sezonskim voćem i listićima badema.
Ukoliko koristite zaslađenu slatku pavlaku (šlag krem) nema potrebe dodavati šećer.
Umesto tečnog šlaga, slatke pavlake, možete koristiti šlag u prahu.
No comments:
Post a Comment