Originalna verzija brusketa je tostirani hleb, premazan komadom belog luka, natopljen maslinovim uljem i posoljen. Zatim se na hleb dodaje: svež bosiljak, svež seckani paradajz, beli luk, pasulj, seckano meso, razne vrste sireva… Italijani bruskete svrstavaju u predjelo, vrste antipasti.
Spremaju se jako brzo, za 10 do 15 minuta, a sa tanjira nestaju velikom brzinom.
Sastojci za 15 brusketa:
kriške bageta, 15 komada
maslinovo ulje po potrebi
1 šaka listova bosiljka
1 šaka badema u listićima (ili orašastih plodova po izboru)
1 čen belog luka
so i biber po ukusu
100 ml kečapa
mocarela i čeri paradajz
Priprema:
Kriške bageta premažite uljem i prepecite u rerni ili na tiganju.
Bosiljak, badem, beli luk, so i biber usitnite u seckalici.
Svaku krišku bageta prelijte kečapom, stavite po kašičicu smese od bosiljka, po komad mocarele i čeri paradajza.
Sastojke prilagodite godišnjem dobu, eksperimentišite.
Recept je objavljen na portalu Recepti i Kuvar online.
Recept je objavljen na portalu Danas.rs
No comments:
Post a Comment