Pržene noklice od sira su konačno stigle na red.
U pitanju je recept iz Savremenog kuvara (Savremeni kuvar, Prosveta, reprint izdanje, Beograd 1986.).
U pomenutom kuvaru se može naći dosta toga zanimljivog, pa ako ga imate, a niste do sada otvorili, prelistajte ga za početak...
Pržene noklice od sira se pripremaju od kuvanog testa.
Noklice možete i kuvati kao što piše u receptu.
Prilog je po želji.
U kuvaru preporučuju kombinaciju prženih noklica i povrća.
Meni se dopada ukus noklica i ljutenice.
Ako volite crni luk, dodajte ga prilikom služenja.
Originalni recept sam malo promenila, tačnije, dodala sam mleveni biber i ljutu papriku u testo.
Pržne noklice sa sirom sam posula rendanim sirom i poprskala sokom od limuna.
Napravila sam pola mere.
Recept (sastojke i način pripreme) možete videti na fotografiji.
Nakon prženja, noklice sam stavljala na kuhinjski ubrus kako bi se ocedio višak ulja.
Ali napominjem da ovo testo skoro ne upija masnoću.
Prvi put sam pržila testo pripremljeno na ovaj način i zadovoljna sam(nisam pržila ni tulumbe).
Testo nije masno, vazdušasto je i ukusno.
Jedino što retko kada nešto pržim.
A kada pržim, to obavljam pored otvorenog prozora.
Pretpostavljam da se testo može razviti, seći na komade i peći u rerni.
Takođe, noklice bih kuvala u začinjenoj vodi i sjedinila sa nekim sosom.
Ima dosta mogućnosti za kombinovanje.
Sve u svemu, ideja mi se baš dopada.
Ako do sada niste pripremali pržene noklice od sira, preporučujem da ih napravite.
Mera je dovoljna za 4 osobe.
Recept je objavljen na portalu Recepti i Kuvaronline.
No comments:
Post a Comment