Čorba od povrća posle jake praznične hrane...
Vrste povrća, začine i količine, prilagodite ukusu i potrebama.
A ako vas grip nije zaobišao i ne znate koju biste supu ili čorbu napravili (osim standardne pileće), preporučujem ovo jelo.
Brzo i jednostavno.
Nema greške šta god da iskombinujete.
U skoro sve supe/čorbe dodajem đumbir u prahu i kurkumu, ali ako su vam ukusi jaki, izostavite ih.
Čorba od povrća, sastojci:
4 šargarepe
1 manji koren celera
1 manji crni luk
1 čen belog luka
3 špargle ili neko drugo povrće po izboru (npr. boranija)
so, biber, mešavina začina, peršunov list
2-3 kašike ulja
Čorba od povrća, priprema:
Šargarepu i celer isecite na manje komade.
Pržite nekoliko minuta na vrelom ulju.
Dodajte iseckan crni i beli luk.
Sipajte 1 l vode i kuvajte 15-tak minuta.
Potom dodajte komade špargli, dodajte još oko 1/2 l vode i začinite po ukusu.
Kuvajte oko pet minuta, pa dodajte knedle po izboru ili testeninu.
Preporučujem knedle - passatelli.
Ukoliko umesto špargli koristite boraniju, stavite je kada i luk.
Po želji, u čorbu možete staviti još neko povrće.
Ukoliko želite čorbu sa mesom, zajedno sa šargarepom i celerom možete propržiti komade pilećeg mesa, npr.
Čorba nije masna.
Akcenat je bio na ulju - za slikanje sam odlila najmasniji deo čorbe.
No comments:
Post a Comment