Krem čorba od šargarepe je napravljena sasvim slučajno.
Imala sam u planu da kombinujem batat krompir i šargarepu, ali u nedostatku batata, poslužila je i samo šargarepa.
Ukoliko se odlučite da koristite batat krompir, količinu odredite sami.
Na isti način možete pripremiti i čorbu samo od batata.
Gvozdena sa bloga U mom loncu je izabrabala batat krompir kao namirnicu za mesec novembar 2016. godine.
Ovo je moj doprinos ovomesečnoj blogerskoj igrici Ajme, koliko nas je!.
Krem čorba od šargarepe, sastojci:
4 veće šargarepe (oko 500 g)
3 kašike ulja
1/2 kašičice kima
1 čen belog luka
2 kašike pirinča
1 l vode
2 kašičice soli
1/3 kašičice bibera
peršunov list
Priprema:
Šargarepu očistite, isecite na komade srednje veličine i pržite na vrelom ulju nekoliko minuta.
Sipajte 2 dl vode, kim, pirinač i usitnjeni beli luk.
Kuvajte 15-tak minuta.
Sve usitnite u blenderu ili štapnim mikserom, vratite u šerpu, sipajte ostatak vode, dodajte začine i kuvajte par minuta kada čorba provri.
Po želji, krem čorba od šargarepe se pored navedenih začina možete začiniti mirođijom i đumbirom u prahu.
Na isti način možete pripremiti čorbicu od bilo kog povrća.
Kurir, četvrtak 8.12.2016., godina III, broj 1023
Odlična je, boja bi bila ista. Hvala puno
ReplyDeleteHvala :). Da, boja je ista, a i batat je sladak. To je sve što sam uspela da uradim, a da ne zakasnim :)
Deleteja pravim od bilo kog povrća, najčešće od karfiola ili brokolija ...
ReplyDeleteDa, draga :). I ja kombinujem sve i svašta :). Znaš već ;)
Delete