Ribizle - male crvene, crne, bele, bobice koje obiluju mineralima i vitaminima.
Ribizle nisu baš zastupljene u ishrani.
Jednostavno, ljudi nemaju naviku da ih kupuju.
Često ih koristim u sezoni, najčešće crvene, ponekada i crne.
To je baš ovo doba godine.
Ribizle imaju lepu aromu.
Od njih se najčešće priprema sulc/žele, slatko kao i razni džemovi.
Vrlo su dekorativne, pa često krase torte i kolače.
Samo ribizle ili kombinacija, odlučite sami.
Ovo je jednostavan recept za sok od ribizle.
Sastojci:
600 g ribizla
150 g šećera
1,5 l vode
Priprema:
Sjedinite ribizle, šećer i vodu.
Prokuvajte kratko - oko 5 minuta od momenta vrenja.
Kada se sok ohladi, stavite ga u frižidr da odstoji nekoliko sati, a potom ga procedite.
Količine sastojaka su okvirne, možete ih menjati i prilagoditi ukusu.
Ribizle su kisele, pa nije potrebno dodavati kiselinu u sok.
Ukoliko se odlučite da napravite sok sa manjim udelom voćnog sadržaja, da dodate više vode i šećera, podejate i neku kiselinu po izboru.
Recept šaljem Tanji sa bloga Ekspres lonac.
Tanja je domaćica blogerske igrice Ajme, koliko nas je! za mesec juna i izabrala je ribizle kao namirnicu meseca.
No comments:
Post a Comment