Mladi grašak, mlada šargarepa, krompirići...
Od navedenog povrća možete pripremiti razne specijalitete,
Sada sam se odlučila za hranljivu, gustu, čorbicu koja se priprema o čas posla.
Biće vam dovoljno 15-tak minuta.
2 šake mladog graška
3-4 mlade šargarepe
3 mlada krompira
so i biber po ukusu
2-3 grančice mirođije
Oko 1 l vode
Priprema:
Očistite povrće.
Šargarepu i krompir isecite na manje komade.
Prelijte vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi dok povrće ne omekša.
Povrće usitnite štapnim mikserom ili u nekom drugom procesoru za hranu.
Začinite solju i biberom, dodajte iseckanu mirođiju i prokuvajte 2-3 minuta.
Prilikom služenja u svaku porciju možete dodati po 1/2 kašičice ulja po izboru.
Gustinu čorbe odredite sami - prilagodite ukusu.
Na isti način možete napraviti pire.
U tom slučaju, povrće treba kuvati u malo vode.
Pored navedenih začina, u čorbu/pire od povrća možete dodati beli luk ili nešto drugo po izboru.
Koristila sam krompir i šargarepu srednje veličine.
Ukoliko imate "krompiriće" i "šargarepice", povećajte količinu.
Recept je objavljen na portalu Recepti i Kuvar online.
;))) sutra ja pravim vako nešto ;)))
ReplyDeleteja sam poslednju put kesu zamrznutog graška od 45o gr podelila na 5 paketića - upravo za ovakva jela da imam, kada mi treba po šaka graška samo
ReplyDelete