Boranija, žuta, zelena, šarena... Pljosnata ili okrugla.
Bez obrika na oblik i boju, gotovo uvek je kuvam na isti način.
Ništa ja tu ne bih dirala.
Ali, ponekada se desi da je pripremim i na neki drugi način.
Ovo je jedan od njih.
Sastojci:
2-3 kašike ulja
1 manja glavica crnog luka
2 šargarepe
1 crvena paprika
2 čena belog luka
400-500 g žute boranije
5 kašika ovsenih pahuljica
3-4 grančice mirođije
1/2 kašičice karija
so i biber po ukusu
Priprema:
Na vrelom ulju kratko propržiti sitno iseckan crni luk, šargarepu, crvenu papriku i bli luk.
Dodati boraniju i ovsene pahuljice.
Naliti vodom da "ogrezne".
Kuvati na srdnjoj temperaturi 15-tak minuta (po potrebi dolivati vodu).
Začiniti mirođijom, karijem, solju i biberom.
Prokuvati još koji minut.
Napomena:
Crvenu papriku prethodno možete kratko prepeći na ringli.
Umesto ovsenih pahuljica možete koristiti nešto drugo po izboru što će ovom jelu dati kremastu teksturu - brašno, neke druge pahuljice, pirinač...
I naravno, prilikom služenja možete dodati usitnjen beli luk, pavlaku, sirće...
Podrazumeva se da na isti način možete pripremiti boraniju sa mesom.
ljubim te u šustiklu!
ReplyDelete