Monday, April 25, 2016

Prelivena pita sa sirom


Ugledah kiselu pavlaku u frižideru, pa mi je palo na pamet da napravim nešto slano, ali šta?!
Nedostajala su mi jaja, a padala je kiša.
Ipak sam otišla da ih kupim...
Mislila sam da napravim neku projaru, ali u trenutku sam se predomislila.


Sastojci za testo:
2 veća jajeta
2 dl kisele pavlake
1 šolja brašna (od 2 dl)
1/3 šolje pšeničnog griza
1 kašičica senfa
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli

Sastojci za preliv:
1 jaje
200 g feta sira
1 dl kisele vode


Priprema:
Prvo uključite rernu na 200 stepeni.
Modlu prečnika oko 27 cm obložite papirom za pečenje.
Za testo umutite sve navedene sastojke i sipajte u modlu.
Pecite desetak minuta, u zagrejanoj rerni.

Za preliv umutite jaje, sir i gaziranu vodu.

Izvadite modlu iz rerne, testo izbockajte viljuškom, prelijte prethodno umućenom smesom i pecite još 15-tak minuta.


Ukus ovako pripremljene pite je drugačiji nego kada se svi sastojci odmah sjedine.

Ne zaboravite da oblik i izgled daju ukus hrani.

U testo i/ili fil možete dodati začine po izboru.


2 comments: