Monday, March 7, 2016

Kikiriki puter


Kikiriki puter možete napraviti u kućnim uslovima na vrlo jednostavan način.


Sastojci:
250 g blanširanog kikirikija (ili suvopečenog*)
1/2 kašičice morske soli
2 kašike ulja


Priprema:
Blanširani kikiriki prepecite u tiganju na nižoj temperaturi (vodite računa da ga ne prepečete).
(*Ukoliko koristite suvopečeni kikiriki, nema potrebe da ga ponovo pečete.)
Mlak kikiriki i so stavite u seckalicu.
"Meljite" dok može - dobićete čvrstu smesu koju seckalica više ne može da melje.
Dodajte ulje i "meljite" ponovo.
Sada ćete dobiti kompaktu, kremastu, smesu - kikiriki puter.

Kikiriki puter čuvajte u zatvorenoj teglici.

Kikiriki puter možete sjediniti sa karamel kremom i koristiti za torte, kolače ili kao i svaki drugi krem.



Recept za karamel krem, možete naći OVDE.

2 comments: