Kikiriki puter možete napraviti u kućnim uslovima na vrlo jednostavan način.
Sastojci:
250 g blanširanog kikirikija (ili suvopečenog*)
1/2 kašičice morske soli
2 kašike ulja
Priprema:
Blanširani kikiriki prepecite u tiganju na nižoj temperaturi (vodite računa da ga ne prepečete).
(*Ukoliko koristite suvopečeni kikiriki, nema potrebe da ga ponovo pečete.)
Mlak kikiriki i so stavite u seckalicu.
"Meljite" dok može - dobićete čvrstu smesu koju seckalica više ne može da melje.
Dodajte ulje i "meljite" ponovo.
Sada ćete dobiti kompaktu, kremastu, smesu - kikiriki puter.
Kikiriki puter čuvajte u zatvorenoj teglici.
Kikiriki puter možete sjediniti sa karamel kremom i koristiti za torte, kolače ili kao i svaki drugi krem.
Recept za karamel krem, možete naći OVDE.
jadan taj koji je peglao sve te šustikle ... ;)) šmrrrrccccc
ReplyDeleteNiko ih ne pegla :D
Delete