Birajte manje listove kupusa kako biste dobili manje sarme.
Mera je za 20-tak sarmica dužine oko 7 cm i prečnika oko 3 cm.
Posna jela treba "dobro" začiniti.
Za pripremu ovih sarmica sam koristila mešavinu začina sa kurkumom.
Posna sarma sa krompirom, sastojci:
20 listova kiselog kupusa
500 g rendanog krompira
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
ulje po potrebi
*začini po ukusu
1 list lovora
Na vrelom ulju prvo propržite crni luk, dodajte rendani krompir i beli luk i kratko propržite uz neprkidno mešanje.
Dodajte začine.
(Od začina koristim: mešavinu začina sa kurkumom - 2 kašičice i mleveni kim- 1/2 kašičice).
Uvijte sarmice na uobičajen način.
Na dno pleha sipaje malo vode (1-1,5 dl), stavite lovor list, poređajte sarmice i premažite ih uljem.
Posudu/pleh poklopite i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.
Potom ih otklopite, pojačajte temperaturu na 220 stepeni i pecite još 20-tak minuta.
Pored navedenih začina (količine prilagodite ukusu), možete dodati i so ukoliko kupus nije dovoljno slan.
Recept za osnovnu mešavinu začina, možete videti OVDE.
Mešavinu začina sa kurkumom, možete napraviti po receptu koji se nalazi OVDE.
No comments:
Post a Comment