Tuesday, February 16, 2016

Posna sarma sa krompirom


Posna sarma sa krompirom se može služiti kao toplo ili hladno predjelo.
Birajte manje listove kupusa kako biste dobili manje sarme.
Mera je za 20-tak sarmica dužine oko 7 cm i prečnika oko 3 cm.


Posna jela treba "dobro" začiniti.
Za pripremu ovih sarmica sam koristila mešavinu začina sa kurkumom.


Posna sarma sa krompirom, sastojci:
20 listova kiselog kupusa
500 g rendanog krompira
1 glavica crnog luka
1  čen belog luka
ulje po potrebi
*začini po ukusu
1 list lovora



Posna sarma sa krompirom, priprema:
Na vrelom ulju prvo propržite crni luk, dodajte rendani krompir i beli luk i  kratko propržite uz neprkidno mešanje.
Dodajte začine.
(Od začina koristim: mešavinu začina sa kurkumom - 2 kašičice i mleveni kim- 1/2 kašičice).
Uvijte sarmice na uobičajen način.
Na dno pleha sipaje malo vode (1-1,5 dl), stavite lovor list, poređajte sarmice i premažite ih uljem.
Posudu/pleh poklopite i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.
Potom ih otklopite, pojačajte temperaturu na 220 stepeni i pecite još 20-tak minuta.


Pored navedenih začina (količine prilagodite ukusu), možete dodati i so ukoliko kupus nije dovoljno slan.


Recept za osnovnu mešavinu začina, možete videti OVDE.
Mešavinu začina sa kurkumom, možete napraviti po receptu koji se nalazi OVDE.



No comments:

Post a Comment