Monday, February 29, 2016

Punjeni mafini - Kapkejkovi


To je jedna od onih situacija kada mafini postaju kapkejkovi, a nusproizvod svega toga je poslastica u teglicama - reciklaža svega što je ostalo.
Jednostavno, nije moglo drugačije.
Da biste napunili mafine, morate da ih izdubite.
Šteta bi bila baciti višak biskvita, zar ne?!
Tako je nastala poslastica u teglicama.
Nije u pitanju ništa komplikovano, ne brinite.
Imaćete dve, ukusne, poslastice o čas posla.


Mafine možete napraviti po bilo kom receptu.
Predlažem OVAJ recept.
Izostavite cimet i koru od narandže, kako bi ukus krema došao do izražaja.


Sastojci za krem:
150 g crvenog voća (maline i ribizle)
50  šećera
150 g crne čokolade
150 ml slatke pavlake


Priprema:
Prokuvajte voće i šećer - kuvajte dok se voće ne raspadne.
Procedite kroz cediljku kako biste uklonili koštice.
U soku koji ste dobili istopite čokoladu.

Kada se ova smesa ohladi, umešajte umućenu slatku pavlaku.

Mafine pažljivo izdubite i napunite ih kremom.

Za punjenje možte koristi poslastičarski špric ili ih jednostavno napunite kašičicom kao što sam ja to uradila.
Pospite ih kakaom i dekorišite po želji.


*Možete koristiti samo jednu vrstu voća, ali savetujem da koristite voće koje ima jaku aromu poput malina.
Količinu šećera prilagodite ukusu - ona varira u zavisnosti od toga koliko su slatki sastojci (čokolada i pavlaka).


Recept za poslasicu u teglicama, možete videti OVDE.


4 comments: