Poslastica u teglici ne može da ne uspe.
U teglice možete ređati šta god poželite.
Ja volim da koristim teglice umesto činijica jer su mi praktičnije za skladištenje - imaju poklopac, lakše se ređaju u frižider i pogodnije su za transport.
Sastojci za fil (za 5 teglica od 370 ml):
7 dl mleka
6 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera (ili vanila u nekom drugom obliku)
100 g bele čokolade
2 pudinga od vanile
2 dl slatke pavlake
Priprema:
Razmutite puding u malo mleka.
Ostatak mleka i šećr stavite da prokuva, pa ukuvajte puding na uobičajen način.
Dodajte vanilin šćer i belu čokoladu.
Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Ostavite fil da se ohladi (prethodno ga dobro upakujte - prekrijte rastegljivom folijom kako se ne bi uhvatila korica).
Umutite slatku pavlaku i sjedinite je sa ohlađenim filom - pavlaku dodajte u fil postepeno.
Biskvit koji vam je ostao kada ste dubili mafine sjedinite sa nekoliko kašika fila i stavite na dno teglica.
Preko sipajte fil.
Završnica može biti umućena slatka pavlaka.
Meni je ostalo malo čokoladnog krema kojim sam punila mafine, pa sam ga iskoristila za teglice.
Ukoliko želite da napravite samo poslasticu u teglicama, za prvi sloj izmrvite keks ili biskvit po izboru, a čokoladni krem napravite po receptu za mafine.
Dekoracija po želji.
Recept za kapkejkove, možete pročitati OVDE.
Malo je reci - savrseno! <3
ReplyDeleteHvala, draga :)
DeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete