Nugat/lešnik, mlečni ili neki drugi popularni krem, možete napraviti u kućnim uslovima.
Na taj način, imate uticaj na kvalitet i izbor sastojaka.
Dosta recepata ćete naći na internetu, ali predlažem sledeći
Sastojci:
75 g mlevenog lešnika, pečenog
75 g šećera u prahu
10 g vanilin šećera (ili 1 kašičica ekstrakta vanile)
50 g mleka u prahu
100 g crne čokolade
1 dl vode
1 dl slatke pavlake
Priprema:
Sjedinite šećer u prahu, vanilin šećer i mleveni lešnik.
Sameljite u mlinu za kafu kako biste dobili prah.
Izmešajte ga sa mlekom u prahu.
Na nižoj temperaturi istopite čokoladu uz postepeno dodavanje vode.
Sada izmešajte suvu masu sa čokoladom.
Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine.
Sačekajte 10-tak minuta da se smesa ohladi, potom je stavite u frižider na pola sata, okvirno.
Sjedinite sa neumućenom slatkom pavlakom.
Nemojte mutiti mikserom već mešajte npr. viljuškom.
Vaš omiljeni krem je spreman za upotrebu.
Sipajte ga teglicu i čuvajte u frižideru.
No comments:
Post a Comment