Badnji dan je dan kada se posnoj hrani posvećuje velika pažnja.
Pored raznih posnih đakonija, predlažem i podvarak pripremljen na sledeći način.
Sastojci:
1 dl ulja
1 kašika aleve paprike
1 manja glavica kiselog kupusa (oko 1 kg)
1 kašičica kima
2 lovorova lista
1 kašičica mrvljene ljute paprike
1 kašika sušenog crnog luka
2 čena usitnjenog belog luka
1 šoljica pirinča
100 g suvih šljiva
Priprema:
Na vrelom ulju kratko propržiti alevu papriku, dodati sitnije iseckan kupus i sve navedene začine. Dinstati na nižoj temperaturi uz povremeno dodavanje vode dok kupus ne omekša.
Na kraju dodati pirinač, dodati šolju vode i kuvati dok pirinač ne upije vodu.
Umešati oprane suve šljive.
Sipati u posudu za pečenje.
Dodati šolju vode i peći oko pola sata na 200-220 stepeni.
No comments:
Post a Comment