Tuesday, January 19, 2016

Namaz od maslina


Namaz/paštetu od maslina često pravim.
Gotovo uvek je u pitanju drugačija kombinacija.
Ovo je jedna jednostavnija varijanta.
Kako je predstojeća slava posna, predlažem da napravite namaz od maslina i poslužite ga uz *Bavarsko pecivo ili da napravite kanapee.
Imaćete ukusno posno predjelo.


Sastojci:
200 g maslina bez koštica (**po izboru)
2 kašike soka od limuna
2 kašike maslinovog ulja
opciono:beli luk u prahu i origano (po prstohvat ili dva)

**Možete koristiti samo jednu vrsta maslina ili kombinovati: zelene, crne, kalamata masline...


Priprema:
Navede sastojke stavite u blender i procesirajte.
Osim blendera, za pripremu namaza možete koristiti štapni mikser ili seckalicu za hranu.
Namaz od maslina možete služiti odmah.
U frižideru ga možete čuvati 2-3 dana.


*Bavarsko pecivo možete napraviti od bilo kog kvasnog testa.
Za "bavarski" izgled, pecivo kratko kuvajte u rastvoru sode bikarbone (1-2 kašike sode bikarbone na 1 l vode).
Ili ga jednostavno premažite koncentrovanijim rastvorom (u 1 dl kipuće vode rastvorite 1/2 kašike sode bikarbone).


2 comments: