Vaša hrono kuhinja ne mora biti komplikovana, zar ne?!
Hrono hleb možete napraviti na više načina.
Ovo prilikom delimo sa vama recept za najjednostavniji hrono hleb.
Sastojci:
300 g integralnog pšeničnog brašna (ili nekog drugog po izboru)
300 ml mlake vode
1 ravna kašičica morske soli
2 kašike semenki lana (opciono)
1 ravna kašičica sode bikarbone
10 ml limunovog soka
Najjednostavniji hrono hleb, priprema:
Sjedinite sve suve sastojke, dodajte tečne i "umesite" hleb mikserom, nastavcima za testo.
Modlu za hleb, obložite papirom za pečenje, izlijte smesu.
Uključite rernu na 200 stepeni.
Dok se rerna greje, hleb se odmara.
Pecite ga u zagrejanoj rerni oko 25 minuta.
Da biste bili sigurni da je hleb dovoljno pečen, koristite "čačakalica test".
Pečen hleb izvadite iz modle, stavite ga na krpu ili dasku i sačekajte da se prohladi.
Kao i svaki drugi hleb, i hrono hleb se lakše seče kada se dobro ohladi.
Predlog za hrono doručak, pogledajte OVDE.
A u hlebu, srce!
Beskvasni hlebovi duže ostaju sveži u odnosu na one koji se pripremaju sa kvascem.
Takođe, hrono hleb/hlebovi su beskvasni hlebovi koje u ishrani mogu koristiti i osobe koje se ne pridržavaju hrono načina ishrane.
O pripremi beskvasnih hlebova sam pisala i ranije.
Najviše mi se dopadaju hlebovi dobijeni fermentacijom.
Recept možete naći OVDE.
Više o hrono ishrani, pročitajte u ovom postu.
Hrono ishrana ne zabranjuje upotrebu pšeničnog brašna.
No comments:
Post a Comment