Monday, January 18, 2016

Najjednostavniji hrono hleb



Vaša hrono kuhinja ne mora biti komplikovana, zar ne?!
Hrono hleb možete napraviti na više načina.
Ovo prilikom delimo sa vama recept za najjednostavniji hrono hleb.


Sastojci:
300 g integralnog pšeničnog brašna (ili nekog drugog po izboru)
300 ml mlake vode
1 ravna kašičica morske soli
2 kašike semenki lana (opciono)
1 ravna kašičica sode bikarbone
10 ml limunovog soka


Najjednostavniji hrono hleb, priprema:
Sjedinite sve suve sastojke, dodajte tečne i "umesite" hleb mikserom, nastavcima za testo.
Modlu za hleb, obložite papirom za pečenje, izlijte smesu.
Uključite rernu na 200 stepeni.
Dok se rerna greje, hleb se odmara.
Pecite ga u zagrejanoj rerni oko 25 minuta.



Da biste bili sigurni da je hleb dovoljno pečen, koristite "čačakalica test".

Pečen hleb izvadite iz modle, stavite ga na krpu ili dasku i sačekajte da se prohladi.

Kao i svaki drugi hleb, i hrono hleb se lakše seče kada se dobro ohladi.

Predlog za hrono doručak, pogledajte OVDE.


A u hlebu, srce!
Beskvasni hlebovi duže ostaju sveži u odnosu na one koji se pripremaju sa kvascem.
Takođe, hrono hleb/hlebovi su beskvasni hlebovi koje u ishrani mogu koristiti i osobe koje se ne pridržavaju hrono načina ishrane.


O pripremi beskvasnih hlebova sam pisala i ranije.
Najviše mi se dopadaju hlebovi dobijeni fermentacijom.
Recept možete naći OVDE.

Više o hrono ishrani, pročitajte u ovom postu.
Hrono ishrana ne zabranjuje upotrebu pšeničnog brašna.

No comments:

Post a Comment