Pored ljubičastog kupusa, našlo se i drugo povrće.
Ovo jelo bi se moglo zvati Varivo od povrća.
Ili možda Kari od povrća?!
Sve su to sinonimi na neki način.
Količine povrća možete prilagoditi ukusu.
Kada sam počela da seckam ljiubičasti kupus, setila sam se da imam i šargarepu i krompir i bundevu.
Količine su bile skoro iste.
Imala sam u planu da kupus bude dominantan,
Dodala sam i garam masalu, ali nije obavezna.
Znam da se ovde teško nalazi.
Koristite začine koje imate i/ili volite.
Navedene količine začina i povrća su okvirne.
Sastojci:
1 mala glavica crnog luka
1/2 kašičice kurkume
1/2 kašičice mlevenog kumina
300 g šargarepe
300 g krompira
300 g ljubičastog kupusa
300 g bundeve
1/2 kašičice suvog lista korijandra
2-3 struka mirođije
1 kašičica brašna (koristila sam brašno od leblebija)
po ukusu: so i ljuta paprika
po potrebi ulje
Priprema:
Ovo jelo se priprema kao i većina sličnih jela.
Na vrelom ulju propržiti luk, potom dodati začine, a zatim i iseckano povrće osim bundeve.
Nalivati vodom dok se kuva.
Posle 20-tak minuta, dodati bundevu, list korijandera, so i ljutu papriku.
Kuvati dok bundeva ne omekša, a potom dodati brašno razmućeno u 1,5 dl i seckanu mirođiju.
Prokuvati još koji minut.
Još jedan predlog za predstojeći post.
Ukoliko ne postite ili niste ljubitelj posnih jela, uz ovo varivo možete dodati meso po izboru.
Recept svrstan u kategorije: Posna jela, Ručak na brzinu, Jeftina jela.
zanimljiva ideja, nikada mi ne bih pala na pamet ..
ReplyDelete