Bundeva koju sam koristila je Iron cup (možete koristiti bilo koju).
U pitanju je japanska vrsta.
Kažu da mirisom i ukusom podseća na lubenicu.
Nisam primetila neku posebnu razliku u odnosu na obične, naše domaće, bundeve.
Cena ove vrste se kreće od 70-140 dinara po kg.
Malo sam se namučila dok sam je ljuštila - kora joj je tvrda.
Odlučila sam se za slanu kombinaciju - pečena i začinjena.
Sastojci:
600-700 kg bundeve po izboru (isečene na sitnije komade)
1-2 kašike ulja po izboru
1 kašičica morske soli
1/2 kašičice bibera
po prstohvat: mlevenog ruzmarina i đumbira
Preliv:
2 kašike ulja od bundeve
1 kašika soja sosa
1 limun (sok)
1 čen belog luka (sitno iseckan)
peršunov list, rukola,...
Priprema:
Bundevu sjediniti sa ostalim navedenim sastojcima.
Pleh obložiti papirom za pečenje, staviti bundevu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Dok se bundeva peče, pripremiti preliv - sjediniti sve navedene sastojke i izmešati.
Preliti preko prohlađene pečene bundeve.
Prilikom služenja dekorisati svežim začinskim biljem.
Ovako pripremljenu bundevu možet služiti kao prilog uz neko glavno jelo ili kao salatu.
Ili kao ja - bundeva kao glavno jelo, a kupus kao salata.
Navedene količine sastojaka su date okvirno.
Na narednim fotografijama je bundeva Anđelika (baby Anđelika).
Ako ste jubitelj bundeve, sjajne recepte možete naći OVDE.
Na ovaj sajt sam slučajno naišla.
No comments:
Post a Comment