U okviru Etno sajma, dana 28.11. 2015. održane su takmičarske izložbe:
Rukotvorina i
Revija torti i peciva.
Etno sajam je ove godine obeležio prvi jubilej - 10 godina postojanja.
A mi smo baš ove godine, "diplomirali".
Osvojili smo diplome za učešće i izložene radove.
Žiri su činili:
Jordan Nastanović (predsednik žirija);
Ivanka Krstićević;
Miloš Ćirić;
Mladen Pršić;
Luka Ljubičić i
Slobodan Savić (nisam sigurna da sam dobro čula).
Evo naših radova:
Marmelade - 4 vrste, na fotografijama su marmelada od iron cup bundeve (+jabuka, narandža, limun) i marmelada od paradajza (+dunja, jabuka, kruška, limun, vanila).
Medenjaci, keksići, mafini, posno, mrsno (više možete videti OVDE.)
Predjela - mini sendviči: mrsni, posni (veganski), vegetarijanski.
Jestiva ikebana kojoj temperatura u hali nije išla u prilog.
Ruske kape i Amerikanke,
Njeno visočanstvo - štrudla sa makom i višnjama. Neki kažu bačka štrudla, a mi smo je nazvali banatska. Većina kaže da nikada nije videla ovakvu štrudlu. Otišla je o čas posla, a imali smo samo jednu...
Radovi ostalih učesnika:
S obzirom da ima učesnika koji nisu zadovoljni plasmanom, neka budu slobodni da kontaktiraju organizatore kako bi razjasnili sve nejasnoće
Moje mišljenje je da je žiri bio vrlo posvećen i temeljan, ali ne znam koji su bili kriterijumi.
Da li su ocene bile subjektivne ili objektivne, procenite sami.
Samo znam da su mnogi bojkotovali kako ovu izložbu tako i Naj torte iz istog razloga.
I da ne zaboravim da još jednom napomenem da o ukusima i "ukusima" ne treba raspravljati.
A kako je bilo na etno sajmu 2014. godine, možete videti OVDE.
ko će nama to tako lepo prezentovati, nego naša teta Kris ... hvala ***
ReplyDeleteNema na čemu ;)
Delete