Saturday, November 14, 2015

"Kuvana" proja



Dok sam pripremala Princes krofne, došla sam na ideju da napravim nešto slano.
Tako je nastala ova proja - malo drugačija u odnosu na klasičnu.
Pripremljena na ovaj način, proja ostaje duže sveža.
Meni je lepša hladna.
Ali kako ko voli.
Savetujem da je ne pečete u manjem plehu.
Tajna njenog uspeha je u tome što treba da bude tanka (kada se izlije u pleh).
Možete je peći i koji minut duže bez bojazni da će pregoreti.
Biće hrskavija.


Sastojci:
1 dl ulja
2,5 dl vode
1 kašičica soli
100 g kukuruznog brašna
50 g običnog brašna
4 jajeta
100 g tvrđeg sira


Priprema:
Prokuvajte vodu, so i ulje.
Sklonite sa ringle i dodajte brašna.
Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Ostavite da se smesa ohladi.
Kada se ohladi, dodajte jaja - jedno po jedno i mutite mikserom.
Umešajte izmrvljen sir.
Proju pecite u plehu prečnika 26-28 cm u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata.




P.S. Ukoliko koristite manja jaja (npr. C klasu, slobodno stavite 5).

Recept je objavljen na portalu Danas.rs

No comments:

Post a Comment