Wednesday, October 28, 2015

Voćni kapkejks


Mislim da nema potrebe da pišem bilo šta o ovoj poslastici.
Oblik koji svi volimo, a ukus biramo.
Od voća možete koristiti ono što želite.
Ovo je samo jedna kombinacija koju predlažem.
I naravno, čuveni jogurt biskvit kao osnova.


Sastojci:
3 jajeta
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
2,5 šolje brašna
2/3 šolje ulja
1/2 kesice praška za pecivo
po potrebi voće (jabuke, dunje, šljive, breskve, bundeva)



Priprema:
Jaja i šećer umutite penasto, dodajte sve ostale sastojke i sjedinite.
Umešajte sitno iseckano voće.
Pleh obložite papirnim korpicama, sipajte smesu i pecite na 150 stepeni 15-tak minuta, potom pojačajte na 170 i pecite još 10 minuta.

Ohlađene kolače dekorišite poslastičarskim kremom i voćem iz kompota.
Umesto poslastičarskog krema možete koristiti slatku pavlaku ili šlag krem.

Na kraju, kapkejkove pospite cimetom.


Recept je objavljen na portalu Danas.rs

No comments:

Post a Comment