Mislim da nema potrebe da pišem bilo šta o ovoj poslastici.
Oblik koji svi volimo, a ukus biramo.
Od voća možete koristiti ono što želite.
Ovo je samo jedna kombinacija koju predlažem.
I naravno, čuveni jogurt biskvit kao osnova.
Sastojci:
3 jajeta
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
2,5 šolje brašna
2/3 šolje ulja
1/2 kesice praška za pecivo
po potrebi voće (jabuke, dunje, šljive, breskve, bundeva)
Priprema:
Jaja i šećer umutite penasto, dodajte sve ostale sastojke i sjedinite.
Umešajte sitno iseckano voće.
Pleh obložite papirnim korpicama, sipajte smesu i pecite na 150 stepeni 15-tak minuta, potom pojačajte na 170 i pecite još 10 minuta.
Ohlađene kolače dekorišite poslastičarskim kremom i voćem iz kompota.
Umesto poslastičarskog krema možete koristiti slatku pavlaku ili šlag krem.
Na kraju, kapkejkove pospite cimetom.
Recept je objavljen na portalu Danas.rs
No comments:
Post a Comment