Thursday, October 22, 2015

Paradajz salata





I da se podsetimo letnjih dana.
Leto je bilo divno i toplo.
Pardon, pretoplo.
Jedno tropsko leto.
Ali, zato nam j voće i povrće bilo divno i slatko.
Paradajz obožavam.
Onako ceo, kao jabuku volim da gricnem.
Ali volim i da ga usolim i začinim.
"Recept" je od letos (i fotografije).
Juče sam na pijaci naišla na lep i ukusan paradajz u obliku crvenih kruškica.
Žutih nije bilo.
Imala sam svoj koktel paradajtz i običan jabučar.
Začinila sam ga peršunovim listom i kaparima.
Mogućnosti ima bezbroj.
Kako ko voli, neka napravi.
Ovde nema nekog posebnog recepta.
Za kreativce, igre bez granica.



Sastojci (okvirno):
1 kg raznih vrsta paradajza
1 klip kuvanog kukuruza
1 šaka listova bosiljka
1 kašičica morske soli
1/4 kašičice mlevenog bibera
1 kašika ulja po izboru




Priprema:
Vrlo jednostavna, operite isecite po potrebi paradajz, dodajte sve ostale navedene sastojke i poslužite. Za salatu u čaši koristila sam još neke sastojke - paprike, krastavce, kačkavalj i prženu slaninu.
POvrće iseckajte na tanke listiće i ređajte u providnu čašu.
Začinite po ukusu, dodajte rendani kačkaavlja i komade pržene slanine.




2 comments: