Monday, October 12, 2015

Paprike sa krompirom


Još uvek ima svežih paprika.
Da li su prave ili krive, nije bitno.
Najvažnije je da su sveže i zdrave.
Za pripremu ovog posnog jela možete koristiti paprike bilo koje boje.
Ja sam se odlučila za crvene.


Sastojci:
5 srednjih paprika
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
4 veća krompira
3-4 kašike ulja
1 kašičica morske soli
2-3 prstohvata bibera


Priprema:
Crni luk, sitno iseckan, pržiti na srednjoj tmperaturi dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Dodati rendani krompir i šargarepu.
Dinstati na nižoj temperaturi dok krompir ne postane staklast.
Začiniti.
Paprike iseći na pola, očistiti i puniti smesom od krompira.
Ređati ih u blago nauljen pleh.
Po krompiru možete poređati komade paprika.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Prilikom služenja, paprike možete dekorisati peršunovim listom ili rukolom.


Za ljubitelje hleba i peciva, uz paprike prepuručujem vazdušaste lepiunje/somune.


Ove paprike su posne, vegetarijanske i veganske.
Ali ukoliko želite da vaše jelo bude mrsno, dodajte malo slanine.

No comments:

Post a Comment