Uživam dok pravim hleb, a posebno kada smišljam neki novi recept.
Ovakav hleb do sada nisam pripremala.
Bez obzira što sadrži povrće, može se koristiti i u slatkim kombinacijama.
Sastojci:
230 g crnog brašna tip 950
150 g brašna tip 500
100 g brašna od crvenog sočiva
20 g mlevenog suvog povrća
1 kašičica suvog kvasca
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
2,5 dl mlake vode (ili mineralne vode)
1 kašika ulja.
*Suvo povrće najčešće kupujem i meljem ga (štapnim mikserom, u mlinu za kafu...).
*Ukoliko nemate brašno od crvenog sočiva, možete ga zameniti brašnom od leblebija.
Brašno od crvenog sočiva ima puderastu strukturu, pa ga možete zameniti i skrobom (gustinom).
U svakom slučaju, neće biti problem ni ukoliko umesto pomenutog brašna koristite obično brašno (tip 400 ili tip 500).
Priprema:
Sjedinite sve suve sastojke u vanglici u kojoj ćete mesiti testo.
Napravite udubljenje, pa dodajte tčne sastojke.
Umesite glatko testo.
Dobro ga upakujte i držite na toplom mestudok se ne udvostruči.
Premesite ga, oblikujte hleb, stavite u modlu, ponovo ga upakujte i držite na toplom mestu dok ne naraste.
Pecite ga u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta.
Pre pečenja, hleb možete dekorisati kolutovima suvog paradajza (opciono).
No comments:
Post a Comment