Thursday, August 20, 2015

Taljatele a la "Ćuba"



Testenina koju vidite na fotografijama dobila je naziv sasvim slučajno.
"Kumovanje" mi nije jača strana.
Ali, ukusna je i brzo se priprema.
S obzirom da sam na letovanju, ne provodim previše vremena u kuhinji.
Inače kažu da baš brzo kuvam (šta god to značilo).
Oko pripremanja ove testenine nema puno posla.
Sve u svemu, ovo je još jedan ručak na brzinu ili brzinski ručak.
Umesto taljatela, možete koristiti bilo koju drugu testeninu (špagete, spirale, makarone...)


Testeninu sam pripremala na Zlatiboru i koristila zlatiborske šumske jagodice raznih oblika i boja koje sam brala po obližnjim šumama.


Sastojci:
400 g taljatela
3-4 kašike maslinovog ulja
300 g rendanog sira (po izboru)
100 g iseckanih maslina
100 g dimljene salame ili pršute
2 kašike pečenog susama
1 kašičica origana
so i biber po ukusu
100 g šumskih jagoda


Priprema:
Testeninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja.
Ocedite vodu, sipajte maslinovo ulje i izmešajte.
Dok je testenina vrela, dodajte sir, iseckane masline i usitnjenu salamu ili pršutu.
Izmešajte.
Prilikom služenja dodajte susam, origano, biber, so (po potrebi) i šumske jagode.


Možete koristiti i čajnu kobasicu, npr., ili slaninu...
U suštini, ono što volite.
Takođe možete izmešati razne vrste sireva.
U slučaju da ne jedete meso, savetujem da koristite i dimljeni sir.
Ovako pripremljenoj testenini šumske jagode daju posebnu aromu.




I da ne zaboravim, uživajte u ukusu italijanske testenine na "šumski" način.

3 comments: