Gusti sok od breskve i kruške se jednostavno priprema - kao i većina gustih sokova.
Voće se obari, izmiksa, dodaju se po potrebi: voda, šećer i vitamin C i to je to.
Voće je ove godine posebno slatko, pa nisam dodavala šećer.
Sokove sam pripremala za trenutnu upotrebu jer je bilo dosta voća (kako ne bi propalo).
Ukoliko sok od breskve i kruške pripremate za neki kasniji period, dodajte šećer i pasterizujte ga.
Koliko ćete kog voća upotrebiti, odlučite sami.
Odnos ne mora biti 1:1.
Sok od breskve i kruške, sastojci:
1 kg očišćenog voća (breskve i kruške)
100-150 g šećera
1/2 ravne kašičice vitamina C.
Sok od breskve i kruške, priprema:
Iseckano voće prelijte vodom i šećerom.
Kuvajte ga oko pet minuta - dok voće ne omekša.
Voće ocedite, stavite u blender i procesirajte.
Po potrebi dodajte vodu u kojoj se voće kuvalo.
Na kraju sjedinite dobijenu kašu, ostatak tečnosti i vitamin C.
Sok sipajte u sterilisane fllaše i čuvajte u frižideru.
Kada se ohladi, sok od breskve i kruške je spreman za upotrebu.
A koliko su kruške iz naše bašte slatke, možete videti na fotografiji.
Mada, osa je malo gricnula i mamu i tetku...
Ko je najslađi, procenite sami ;)
;DDD
ReplyDeleteNisu sve na broju, oprostićeš mi :D?!
Delete