Sezona jagoda je počela.
Uskoro će im i cena pasti tako da ćemo od njih praviti razne delicije - džemove, marmelade, slatko, sokove, torte, kolače...
Za početak sezone, jedan recept sa manjom količinom jagoda.
Neophodni sastojci za 12 kolača:
3 jajeta;
1 šolja šećera;
1/2 šolje jogurta;
1 kesica vanilin šećera;
1/2 šolje ulja po izboru;
1,5 šolja brašna tip 400;
2 kašike griza;
1/2 kesice praška za pecivo;
rendana limunova kora
300 g jagoda.
Dekoracija:
Čokoladna glazura, komadi jagoda i komadići čokolade
Priprema:
Pećnicu zagrejati na 150 stepeni.
Jaja i šećer umutiti penasto.
Potom dodati sve ostale sastojke (osim jagoda) i sjediniti.
Pleh za mafine obložiti papirnim korpicama i sipati testo (2/3 korpice).
Ostaviti 6 jagoda za dekoraciju, a ostale iseckati i poređati preko testa.
Peći 15 minuta na 150 stepeni i 10-tak minuta na 170-200 stepeni (u zavisnosti od jačine pećnice).
Prohlađene kolače preliti čokoladnom glazurom, dodati po pola jagode i posuti komadićima čokolade ili čokoladnim mrvicama.
Za čokoladnu glazuru možete koristiti crnu, mlečnu ili kombinaciju crne i mlečne čokolade.
Takođe, ovaj kolač možete peću u običnom plehu ili modli i peći ga na kocke.
Ukoliko se odlučite za modlu, koristite modlu prečnika oko 25 cm.
No comments:
Post a Comment