Ovo pecivo se zaista brzo priprema - dok kažeš "keks", ono je gotovo ;).
Testo ne treba da stoji, da se odmara ni da raste.
Vrlo je ukusno i dugo ostaje sveže.
Recept sam dobila od tetke.
Zato sam mu dala taj naziv.
Neophodni sastojci:
400 g brašna;
5 g praška za pecivo;
1 kašičica soli;
2 kašičice šećera;
10 g svežeg kvasca;
1 dl mleka;
1,5 dl jogurta;
1 dl ulja;
Za završnicu:
1 jaje;
semenke po izboru-susam, kim...
Kvasac i šećer razmutiti u mleku, pa dodati malo brašna i ostaviti da naraste. U posudi za mešenje sjediniti sve ostale suve sastojke i napraviti udubljenje. Sipati nadošao kvasac, jogurt i ulje. Umesiti testo.
Rernu uključiti na 200 stepeni.
Testo razviti na pobrašnjenoj površini debljine oko 1 cm (ili deblje) i vaditi željene oblike. Premazati umućenim jajetom i posuti po želji.
Pecivo peći 13-15 minuta - dok blago ne porumeni.
No comments:
Post a Comment