Jedno od posluženja koje sam pripremila za blogov rođendan ;)
Neophodni sastojci:
8 kolutova svežeg krastavca;
2 kašičice namaza od maslina;
4 čeri paradajza;
8 glavica ukiseljenog luka srebrnjaka (ukoliko nemate srebrnjak,možete koristiti i rotkvice);
po potrebi: peršunov list i biber u zrnu.
Priprema:
Na kolut krastvca staviti 1/4 kašičice namaza od maslina, preko staviti polovinu čeri paradajza, pa peršunov list. Dekorisati srebrnjakom koji ste prethodno zasekli unakrst (kako biste dobili izgled cveta) i probosti čačkalicom.
Namaz od maslina možete kupiti ili napraviti sami i to tako što ćete izmiksati željenu količinu maslina po izboru, uz dodatak malo soka od paradajza, origana, belog luka u prahu (ili svežeg) i bibera.
Sve izgleda jako lepo
ReplyDeleteHvala, Zoko ;)
DeletePrelepo je
ReplyDeleteHvala, Gvozdena ;)
Delete