Ovaj recept nisam ja izmislila - recept je iz knjige Gastronomad našeg dragog Lepog Brke ;).
Originalni recept možete videti na fotografiji, a ukoliko nemate knjigu, možete je kupiti ili pratiti online njegove recepte.
Recept sam malo preradila, tačnije, prilagodila stanju u frižideru.
Dobila sam puno mladog luka i eto odakle potiče ideja.
Nema neke posebne razlike osim što sam napravila 1/4 mere koja je dovoljna za manju teglicu.
Savetujem da ovu deliciju obavezno pripremite i po originalnom receptu.
Zaista je savršeno predjelo ili obrok.
Ja sam uz ovako pripremljen luk poslužila čeri paradajz i prhko kukuruzno pecivo (za koje ću naknadno postaviti recept)
Neophodni sastojci:
250 g mladog luka;
50 g feta sira ili mocarele;
50 ml maslinovog ulja;
50 ml balzamiko sirćeta;
1 kašičica braon šećera.
Priprema:
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Očišćen i opran luk iseći na po 3 dela. Poređati u veći pleh i peći 15 minuta. Luk i iseckan sir poređati u teglicu, preliti mešavinom sirćeta, šećera i maslinovog ulja. Zatvorenu teglicu držati u frižideru minimum 12h pre služenja kako bi se svi sastojci dobro sjedinili.
Trbuhom za duhom sa Lepim Brkom možete pratiti OVDE.
No comments:
Post a Comment