Friday, March 20, 2015

Kako napraviti domaću mešavinu začina?!

Evo ovako ;)


Mnogi od vas su me pitali šta je to usitnjeno ili mleveno suvo povrće, da li ga kupujem, gde i slično.
Često pominjem i domaću mešavinu začina, pa neke od vas dodatno zbunjujem ;).
Fotografisala sam postupak pripreme i delim ga sa vama.
Nije u pitanju ništa komplikovano,
Povrće možete sami osušiti ili ga kupiti.
Mislim da je mnogo jednostavnije, a i jeftinije kupiti ga.
Dajem vam okvirne mere za osnovnu mešavinu začina, a vi je možete prilagoditi svom ukusu i kombinovati sastojke koje želite.


Neophodni sastojci:
50 g mešanog suvog povrća 
1 kašika sušenog crnog luka
2 kašike morske soli
1 kašika braon šećera
1/2 kašičice mlevenog bibera
1/2 kašičice kurkume





Priprema:
Sve sastojke stavite u dublju posudu i sameljite ih štapnim mikserom.
Povrće možete samleti sitnije ili krupnije - u zavisnosti od potrebe.
Takođe, mešavinu začina možete napraviti i u mlinu za kafu, tj. samleti sve sastojke.
Količine soli i šećera možete prilagoditi vašim potrebama ili ih jednostavno  izostaviti.
Mešavinu začina čuvajte u teglici.
Jednostavno, zar ne ;)?!

P.S. Povrće možete naći u prodavnicama koje prodaju rinfuznu robu kao i u većini marketa.






4 comments:

  1. pravila sam upravo ;)))) ekstra je ideja i jednostavna .. sušila sam peršun sama, sada je idealno vreme za to milion stepeni, čak razmišljam i da iduće nedelje sušim i šargarepu sama ;))
    mislim da sam I turu pravila prošlo leto i trajala mi je do nedavno, i evo sada II - izdašno je baš, baš

    ReplyDelete