Slane tulumbe - isto to samo malo drugačije.
Princes krofne ili tulumbe, svejedno je.
Odaberite oblik koji vam se doapada.
Počela sam da pravim slatke tulumbe, ali sam se setila da goste mogu da obradujem i slanim tulumbama.
Pola sam napunila ruskom salatom, a gosti su bili više nego oduševljeni.
Tulumbe možete pržiti u dubokom ulju, ali se ja ipak odlučujem za pečenje jer je jednostavnije.
Slane tulumbe, sastojci:
1 dl ulja
2,5 dl vode
150 g brašna
4 srednja jajeta
prstohvat soli
Slane tulumbe, priprema:
Prokuvati vodu i ulje, skoliniti sa ringle, pa umešati brašno.
Mešati dok smesa ne postane glatka.
Kada se ohladi, dodati jaja, jedno po jedno i mutiti mikserom.
Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje.
Napuniti poslastičarski špric i oblikovati tulumbe dužine oko 10 cm.
Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Isključiti rernu i ostaviti ih još 5 minuta.
Prohlađene tulumbe preseći na pola i puniti ih ruskom salatom ili nekom drugom po izboru.
Slatke su izgledale ovako:
Recept je objavljen na portalu Danas.rs
Princes krofne ili tulumbe, svejedno je.
Odaberite oblik koji vam se doapada.
Počela sam da pravim slatke tulumbe, ali sam se setila da goste mogu da obradujem i slanim tulumbama.
Pola sam napunila ruskom salatom, a gosti su bili više nego oduševljeni.
Tulumbe možete pržiti u dubokom ulju, ali se ja ipak odlučujem za pečenje jer je jednostavnije.
Slane tulumbe, sastojci:
1 dl ulja
2,5 dl vode
150 g brašna
4 srednja jajeta
prstohvat soli
Slane tulumbe, priprema:
Prokuvati vodu i ulje, skoliniti sa ringle, pa umešati brašno.
Mešati dok smesa ne postane glatka.
Kada se ohladi, dodati jaja, jedno po jedno i mutiti mikserom.
Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje.
Napuniti poslastičarski špric i oblikovati tulumbe dužine oko 10 cm.
Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Isključiti rernu i ostaviti ih još 5 minuta.
Prohlađene tulumbe preseći na pola i puniti ih ruskom salatom ili nekom drugom po izboru.
Slatke su izgledale ovako:
Recept je objavljen na portalu Danas.rs
Pravila sam pečene tulumbe i punila ih sa slanim nadevom pre nekoliko godina i nosila sam ih na jedno slavlje...prve su se pojele i tražen je recept.
ReplyDeleteTvoje divno izgledaju.
Da, vrlo su dekorativne, hvala ;)
Delete