Zimske rotkve su malo intenzivnijeg ukusa od onih prolećnih. Mada ih sada ima u svim godišnjim dobima. Bilo kako bilo, od zimskih, najviše volim roze rotkvu jer me ona podseća na prolećne rotkvice.
Neophodni sastojci (za jednu osobu):
100 g roze rotkve;
1 kašičica maslinovog ulja;
1/2 kašičice soka od limuna;
prstohvat soli;
peršunov list po ukusu.
Priprema:
Rotkvu krupno izrendati. Dodati ulje, so, limunov sok i iseckan peršunov list. Izmešati salatu i služiti dok je sveža.
U ovoj salati slobodno možete izostaviti so obzirom da se so i rotkva "ne trpe". Malo limunovog soka je sasvim dovoljno, arome radi. Ukoliko budete dodavali više kiseline, ljutina rotkve će biti izraženija.
Naravno, sve sastojke prilagodite vašem ukusu.
Razlika između stare i novih fotografija je očigledna, zar ne?! Da napomenem, korišćena je ista "aparatura" ;).
Sviđa mi se salata.
ReplyDeleteHvala :)
Delete