Thursday, December 11, 2014

Torta Kobajagi


I tako... Dr.Oetker poklon paket je stigao brzinom svetlosti .
Obradovao me je baš, baš, baš...
Takođe, najavili su se i gosti koji ne mogu bez slatkiša .
Sve u svemu, morala sam brzo da reagujem i od postojećih sastojaka napravim nešto brzo i ukusno.
Tako je nastala Torta Kobajagi.


Neophodni sastojci za koru:
100 g šećera
1 kecica vanilin šećera burbon vanila Dr Oetker
1 dl vode
100 g margarina
200 g keksa
50 g mlevenih oraha

Neophodni sastojci za fil1:
1 kesica ledenog deserta od jagode Dr Oetker
2 dl mleka
100 g mlevenog keksa

Neophodni sastojci za fil2:
300 g jagoda
60 g šećera
30 g gustina ili pudinga od vanile Dr Oetker
1,5 dl vode

Dekoracija:
2 kesice šlaga Dr Oetker
2,5 dl mleka
Dekor proizvodi po izboru Dr Oetker


Priprema:
Za koru prokuvati vodu i šećer, potom dodati burbon vanilu i margarin. Mešati dok se margarin ne otošpi a smesa malo ne ohladi. Tada dodati orahe i keks. Sjediniti sve sastojke i sipati u modlu prečnika 23 cm koju ste prethodno obložili providnom folijom. Smesu poravnati.

Za fil1 umutiti ledeni desert sa mlekom ili vodom i dodati keks. Sjediniti sastojke i sipati preko kore. Poravnati fil.

Za fil2 prokuvati jagode, šećer i gustin razmućen u vodi. Smesa treba da vri nekoliko minuta. Prohladiti mešanjem i sipati preko fila1.

Tortu staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne.

Prebaciti je na tacnu i ukrasiti šlagom i dekor prizvodima.


P.S. Tortu prebacite na tacnu koja odgovara prečniku modle da vam se ne bi deformisala kao moja. Samo da napomenem da sam je ja svesno stavila na manju tacnu zbog fotografisanja ;).
Mada, nijedna fotografija nije zadovoljila moje kriterijume ;).
Torta možda malo podseća na svima dobro poznati čiz kejk. Njega nikada ne pripremam jer ne volim sir u slatkom obliku.

2 comments: