Imam problem kada kumujem jelima koje pripremam.
Obzirom da sam odlučila da salatu pripremim od blanširanog povrća, kako ono ne bi oksidisalo prilikom stajanja, odatle i naziv.
Neophodni sastojci:
300 g šargarepe
200 g korena celera
1 kašičica morske soli
1 kašika ulja po izboru
sok od jednog limuna
1/2 kašičice bibera
po ukusu: peršunov list, kolutovi limuna i pečen lešnik
Priprema:
Povrće očistiti i blanširati ne duže od pet minuta-kuvati u posoljenoj i ključaloj vodi.
Prohlađeno povrće izrendati, sipati ulje, limunov sok, biber i po ukusu dodati još soli. Sve sastojke dobro sjediniti.
Prilikom služenja, salatu dekorisati kolutovima limuna, peršunovim listom i pečenim lešnikom. Na taj način ćete obogatiti ukus salate.
Salatu toplo preporučujem svima koji poste, ali i mesojedima. Pogodna je za predstojeće praznike obzirom da je lagana i osvežavajuća ;)
No comments:
Post a Comment