Među mojim receptima ćete često nailaziti na posna jela, tj, veganska, ali i vegetarijanska.
Retko zaluta po koji recept sa mesom.
U svakom slučaju, nađe se za svakoga po nešto.
Sočivo često pripremam na razne načine, pripremam čorbice, variva, salate...
Evo bi bio postan ručak na brzinu.
Neophodni sastojci:
250 g sočiva po izboru (bolje je sitno, okruglo, sočivo jer se ne raspada)
2 lista lovora
1 glavica crnog luka
4 kašike ulja
300 g sveže paprike
1 čen belog luka
so i biber po ukusu
Priprema:
Sočivo dobro oprati i skuvati u malo posoljenoj i pobiberenoj vodi uz dodatak lovorovog lista. Ako imate vremena, sočivo možete potopiti da nabubri. Ono brzo apsorbuje vodu, mnogo brže nego pasulj.
U zavisnosti od vrste sočiva, zavisi dužina kuvanja, uglavnom oko 10-15 minuta.
Dok se sočivo kuva, propržite sitno iseckan crni luk na ulju. Kada porumeni, dodajte iseckanu papriku i beli luk. Pržite uz često mešanje na visokoj temperaturi, oko 5 minuta.
Potom dodajte skuvano i oceđeno sočivo (ja ne dodajem previše vode prilikom kuvanja, tako da nemam šta da ocedim).
Posolite i pobiberite po ukusu i prodinstajte ga nekoliko minuta i poslužite uz neku salaticu ;)
Prilikom služenja, pospite peršunovim listom.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment