Savršenog su ukusa. ništa više neću da vam kažem osim da ste u obavezi da ih probate ;)
Neophodni sastojci za mafine (testo):
4 jajeta
150 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
150 g putera
100 g čokolade
100 g mlevenog lešnika
40 g pudinga od čokolade
50 g sitnije lomljenog keksa
Neophodni sastojci za fil:
2 kesice šlag kreme od vanile
2 dl mleka
100 g čokolade
Umesto šlag kreme i mleka možete koristiti slatku pavlaku i napraviti genache kremu. Po vašem ukusu i želji ;).
Umutiti belanca sa 100 gr šećera. Mutiti dok smesa ne postane čvrsta. Puter omekšati, pa ga umutiti sa 50 gr šećera, žumancima i vanilin šećerom. Nakon toga dodati lešnik, keks, puding i otopljenu čokoladu. Sve dobro izmešati. Dodavati postepeno umućena belanca i lagano izmešati.Kolačiće peći u plehu za projice koji ste prethodno obložili papirnim korpicama. U svaku korpicu sipati po jednu kašiku smese (treba napuniti 2/3 korpice). Ova količina je dovoljna za 10-12 kolača.
Kolačiće peći 15 minuta na 200 stepeni.
Kada se ohlade, premazati ih filom koji ćete pripremiti na sledeći način:
šlag kremu umutite sa 1,5 dl mleka.
Čokoladu otopite sa 0,5 dl mleka. Kada se otopi, sklonite sa ringle i hladite je uz neprekidno mešanje.
Ohlađenu čokoladu sjediniti sa šlag kremom.
Dekorisati ih po želji.
No comments:
Post a Comment