Monday, September 22, 2014

Rižoto sa parmezanom i bademima


Kada ne znam šta da skuvam, pogledam šta imam u kuhinji, pustim maši na volju i dobijem ideju.
Danas sam napravila ovaj ukusan rižoto. Brzo se priprema, a to je po meni najbitnije ;)



Neophodni sastojci za jednu gladnu osobu:
100 g pirinča (ja sam koristila Karolina pirinač)
1/2 kašičica origano+1kašičica za posipanje
po ukusu so i biber
1 puna kašika parmezana+1 kašika za posipanje
30 g pečenog badema
voda po potrebi




Priprema:
Pirinač dobro oprati. Potom naliti vodom, a količinu vode odrediti prema uputstvu sa kesice. Obično se stavlja tri puta veća količina vode u odnosu na pirinač. Dodati origano, so i biber. Nemojte stavljati previše soli jer je parmezan slan. Sipajte 1/4 kašičice, a ukoliko to ne zadovoljava vaš ukus, dodajte slobodno još.
Pirinač kuvajte desetak minuta na nižoj temperaturi. Pirinač ne treba da bude "al dente", pa tokom kuvanja proveravajte da li je kuvan-izvadite par zrna, prohladite i probajte.
Kada je gotov, dodajte parmezan i izmešajte.
Sklonite sa vatre i ostavite koji minut da se prohladi, kako bi se svi sastoji lepo sjedinili.

Zatim, sipajte pirinač u modle, posle par minuta ih skinite, pospite origanom, parmezanom i
štapićima badema.
Prijatno!



No comments:

Post a Comment