... ili prazan frižider kao inspiracija ;)
Kada sam shvatila da mi je frižider prazan, morala sam da pustim mašti
na volju što mi uopše ne pada teško.
Našla sam konzervu pasulja(iako nisam pristalica konzervirane hrane), pirinač iluk. A začini na pretek...
Nekoliko svežih paprika u frižideru, neke slatke, neke ljute...
A i nije bio tako prazan, zar ne ;)?!
Šta ću kada me je sinoć ošamutio miris vina ;)
Neophodni sastojci (tj. onoliko
koliko je bilo):
100 g pirinča
300 g kuvane pasuljice
50 g crnog luka
3 kašike maslinovog ulja
1 mala ljuta papričica
1 srednja slatka paprika
Od začina: kim, biber, so, kurkuma, čili, kari, peršunov list,
marinirani biber...
Pirinač operite, sipajte tri puta veću količinu vode, dodajte malo
soli, kurkumu po ukusu (ali ne previše, dovoljo je 1/2 kašičice) i kuvajte ga dok se omekša.
Crni luk sitno iseckajte i propržite ga na vrelom ulju. Kada je skoro
gotov, dodajte sitno seckanu ljutu i slatku papriku kao i kim. Pržite kratko uz
neprekidno mešanje, na visokoj temperaturi.
Dodajte pasulj i izmešajte.
Kada je pirinač skoro gotov, dodajte začine po ukusu. Ja sam stavila po
prstohvat karija, čilija, malo više bibera i peršunovog lista.
Mariniran biber ovom jelu daje poseban ukus, pa ako ga imate nemojte
zaboraviti da ga stavite.
Jelo mora biti ljutkasto.
Izmešajte pirinač i pasulj i poslužite sa čim želite. Uz napomenu da ovo jelo (zbog puno hranljivih sastojaka) može biti kompletan obrok uz neku sezonsku salatu, po izboru.
No comments:
Post a Comment