Thursday, January 18, 2024

Rolat sa kikirikijem


Rolat sa kikirikijem je pogodan kada nemate dovoljno vremena za pripremu sitnih kolača.

Priprema je jednostavna, a rolat ukusan i dekorativan.

Od C slatka tradicija proizvoda, koristila sam proizvode koje vidite na fotografiji.


Tamna smesa:

125 g šećera

250 ml vode

1 kesica C vanilin šećera

75 g čokolade

250 g mlevenog keksa

125 g mlevenih oraha

1 kašika C kakao praha

Fil:

125 g maslaca/margarina

125 g C šećera u prahu

125 g mlevenog kikirikija

Priprema:

Prokuvajte vodu i šećer - kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.

Sklonite sa ringle i dodajte čokoladu i vanilin šećer.

Mešajte dok se čokolada ne otopi.

Dodajte mleveni keks, orahe i kakao prah.

Mešanjem sjedinite sve sastojke.

Ostavite da se smesa hladi dok spremate fil.

Za fil penasto umutite omekšali maslac/margarin sa šećerom u prahu, pa umešajte mleveni kikiriki.

Smesu od keksa podelite na dva jednaka dela.

Za oblikovanje kore koristite kesu za zamrzivač od 3l - stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.
Isecite gornji deo kese i skinite ga.
Premažite polovinom fila sa kikirikijem i uvijte rolat.

(Isti je postupak i za drugi rolat.)

Rolate držite u frižideru nekoliko sati pre služenja.


.


Recept za rolat sa kokosom se nalazi ovde.

No comments:

Post a Comment