Saturday, May 18, 2019

Brza poslastica u teglici


Kao što sam naziv govori, ova poslastica se brzo priprema.
A zašto u teglici?
Može i ne mora da bude, možete je servirati u činijicama, čašama...
Ali ukoliko želite da je ponesete na posao ili da je poklonite nekome kao ja, savetujem da je servirate u teglicama zbog transporta.


Za pripremu ove poslastice možete koristiti voće po izboru.
Pored voća koje vidite na fotografijama, stavila sam i banane.


Brza poslastica u teglici, sastojci:
Prvi sloj:
1 kesica pudinga od karamele
3 kašike šećera
4 dl mleka
20 g putera ili margarina

Drugi sloj:
1 kesica pudinga od kokosa
3 kašike šećera
4 dl mleka
20 g putera ili margarina

75 g šlaga u prahu
150 ml mleka

Voće po izboru
drobljene piškote


Priprema:
Oba sloja se pripremaju na isti način.
3 dl mleka stavite da provri sa šećerom, a u 1 dl mleka razmutite puding.
Skuvajte puding na uobičajen način.
U vruć puding umešajte puter i mešajte dok se ne otopi.

Pudinge dobro ohladite uz povremeno mešanje.

Pokrijte ih providnom folijom kako se ne bi uhvatila korica.

Šlag umutite prema uputstvu sa pakovanja.
Šlag koji sam koristila je imao odnos 1:2, šlag u prahu:mleko.

U svaki puding stavite po pola količine šlaga i umutite mikserom.

Na dno činije/čaše/teglice, sipajte krem od karamela, poređajte iseckano voće, pospite izdrobljenim piškotama, pa stavite krem od kokosa.

Dekoracija po izboru.

Ukoliko imate u planu da nosite teglice, sipajte manje kako biste mogli da ih zatvorite metalnim zatvaračima.

Na isti način ovu poslasticu možete pripremiti sa nekim drugim ukusima (kokos i karamel nisu obavezni).






No comments:

Post a Comment