U urbanim sredinama je zaista teško naći domaće proizvode.
U marketima postoje proizvodi pod ovim nazivima, ali su često u pitanju veliki proizvođači.
Ne pamtim da sam u Beogradu kupila dobar beli sir.
Većinu domaćih proizvoda nabavljam u Beloj Crkvi.
Nešto imamo u bašti - jabuke, kruške, višnje, trešnje, maline i orahe.
Omiljeni sir je od mlekarice Dore.
Voće i povrće kupujem od više proizvođača.
U pitanju su mali proizvođači, ljudi koji gaje za sebe, ali obično ima viška.
Ovo su "moji" farmeri.
Sveža riba,začinska paprika i korenasto povrće.
Skoro sve je spremno za riblju čorbu.
Domaći sir i jaja i eto pite ili gibanice.
Pile plus krompir i eto nedeljnog ručka.
A možete da kupite i domaće životinje.
Gospodin jarac - nežan i umiljat.
Ako nemate svoje, voćem se možete poslužiti kod rođaka ili komšija.
Fotografije su iz avgusta 2016. (ako su vas cene zbunile).
Za danas preporučujem hleb od zelja.
Zelje je u jeku sezone, šteta je ne koristiti ga.
#6 Know your farmer – Explore your local foodscape
Gde vi nabavljate domaću hranu ukoliko je sami ne proizvodite?
Da li više volite da kupujete u marketima ili na pijacama?
Cene organske hrane nisu prilagođene našem standardu.
Upravo zbog toga u marketima je često možete naći na sniženju.
Pa, ukoliko nemate baku na selu, iskoristite pomenuta sniženja.
No comments:
Post a Comment