Čokoladna plazma torta je kreirana specijalno za ovaj serijal koji se sastoji od 10 video recepata.
Recept je jednostavan za pripremu, a torta ukusna i neodoljiva.
Za ljubitelje plazme i čokolade.
Uživajte!
(Linkovi ka video receptu se nalaze na kraju posta.)
ČOKOLADNA PLAZMA TORTA, sastojci:
Za koru:
PLAZMA MLEVENA 300 G
SOK OD POMORANDŽE 120 ML
MASLAC 150 G, OTOPLJEN
VANILIN ŠEĆER 1 KESICA
Za prvi fil:
SLATKA PAVLAKA 300 ML
CRNA ČOKOLADA 300 G
MLEVENI LEŠNIK 50 G
Za drug fil:
SLATKA PAVLAKA 200 ML
MLEČNA ČOKOLADA 250 G
KORICA OD POMORANDŽE (RENDANA) 1 KAŠIKA
PLAZMA MLEVENA 50 G
Čokoladna Plazma torta, priprema:
Za koru sjednite mlevenu plazmu, sok od pomorandže, otopljen maslac i vanilin šećer.
Modlu prečnika 20-22 cm stavite na tacnu ili tanjir, sipajte napravljenu smesu i lepo poravnajte.
Sada pripremite prvi fil - u šerpicu stavite crnu čokoladu, sipajte pavlaku i mešajte na nižoj temperaturi dok se čokolada ne otopi.
Umešajte mleveni lešnik i stavite u frižider.
Dok se prvi fil hladi steže, pripremite drugi fil.
U šerpicu stavite mlečnu čokoladu i slatku pavlaku.
Kada se čokolada otopi, sipajte mlevnu plazmu i koricu od pomorandže.
Izmešajte i sipajte preko prvog fila (neophodno je da se prvi fil stegne preko nego što sipajte drugi).
Tortu stavite ponovo u frižider da se stegne i drugi fil, a nakon toga je možete poslužiti.
Napomene:
Prilikom služenja, pored kriške pomorandže, na tortu možete dodati umućenu slatku pavlaku ili šlag.
Ukoliko želite da vaša torta bude slađa, u koru dodajte 2-3 kašike šećera u prahu (takođe i u fil).
Ukoliko tortu napravite u pravouganom ili četvrtastom plehu većih dimenzija, od ove torte ćete dobiti kolač - moći ćete da sečete na manje komade i upotpunite svoju prazničnu trpezu.
Srećni praznici!
Video recept za ovu tortu, možete videti na sajtu Noizzfood.rs
Takođe i na njihovoj facebook stranici, klikom ovde.
Tortu možete dekorisati u zavisnosti od prilike.
Sada u prazničnom izdanju.
Takođe i na njihovoj facebook stranici, klikom ovde.
Tortu možete dekorisati u zavisnosti od prilike.
Sada u prazničnom izdanju.
No comments:
Post a Comment