Brusketi sa pečurkama (mushroom bruschetta) italijanski klasik koji se obično služi kao predjelo.
U mom slučaju, brusketi su glavno jelo uz neku finu čorbicu ili potaž.
Imate neograničen broj kombinacija kada su brusketi u pitanju, pa pustite mašti na volju.
Danas biram sledeću kombinaciju.
Brusketi sa pečurkama, sastojci:
200 g šampinjona, sitno iseckanih;
1/2 šolje pelata;
so, biber, origano, bosiljak i beli luk po ukusu;
100 g provolone sira, rendanog (ili nekog drugog po izboru);
10-tak maslina, sitno iseckanih.
16 kriški bageta (ili nekog drugog hleba po izboru);
maslinovo ulje po potrebi.
Parmezan po potrebi.
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 200 stepeni.
Na suvom i zagrejanoj tiganju, kratko "propržite" šampinjone, pa dodajte pelat i začinite po ukusu.
Kuvajte na srednjoj temperaturi dok sos ne postane srednje gust.
Umešajte rendani sir.
Hleb poređajte u pleh obložen papirom za pečenje, poprskajte ga maslinovim uljem i pecite na 200 stepeni nekoliko minuta.
Na svaku kruišku hleba stavite kašiku fila i pospite rendanim parmezanom i maslinama.
Bruskete pecite oko 7 minuta (ili duže, po ukusu).
Napomene:
Ukoliko postite, eliminišite sireve.
Masline možete staviti one koje volite.
Najviše volim sušene masline, ali sada sam imala samo zelene sa paprikom.
Hleb nije kupljen ovde, doneo mi je tata iz Nemačke.
Hleb mi je bio inspiracija.
No comments:
Post a Comment