Brza čokoladna torta se zaista brzo priprema.
Možete je pripremiti za bilo koju priliku - za nedeljni ručak, za iznenadne goste, ali i za svečanije prilike...
Brza čokoladna torta, sastojci:
3 dl mleka
1 kašika vanilin šećera
2 kašike šećera
2 kašike gustina (40g)
100 g crne čokolade
100 g šlaga u prahu
1 dl mleka
200 g piškota (28 piškota)
po potrebi mleko za umakanje piškota
aroma ruma
Priprema:
Razmutite vanilin šećer, običan šećer i gustin u mleku i skuvajte kao puding.
Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.
Ohladite fil (fil prvo ohladiti na sobnoj temperaturi, pa u frižideru, treba da bude baš hladan. Prethodno ga pokrijte providnom folijom kako se ne bi stvorila korica).
Dok se fil hladi, umutite šlag.
Sjedinite fil i šlag - umutite mikserom.
Modlu za hleb (ili neku drugu po izboru) obložite folijom, poređajte piškote koje ste umočili u mleko začinjeno aromom ruma, premažite trećinom filom, ponovo umočene piškote i tako dok ne utrošite sve sastojke.
Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći, okrenite na poslužavnik, ukrasite po želji i služite.
Za dekoraciju možete koristiti istopljenu čokoladu, šlag ili nešto treće po izboru.
Napomene:
Količinu piškota prilagodite ukusu.
Meni se dopada ukus kada ima više piškota.
Ne morate da stavite 4 reda, možete i tri.
Takođe, tortu možete napraviti na običnoj tacni, ne morate u modli.
Količinu šećera prilagodite ukusu.
Umesto navedene količine gustina, možete upotrebiti jednu kesicu pudinga od vanile ili čokolade.
Torta je napravljena po uzoru na brzu tortu sa malinama, recept je ovde, i na poslasticu od čokolade, recept je ovde.
Možete je napraviti i u kombinaciji sa voćem, npr. kao na fotografiji.
No comments:
Post a Comment