Friday, March 30, 2018

Posne lešnik kocke


Posne lešnik kocke mogu biti mrsne.
Znate i sami da posne sastojke možete zameniti mrsnim i obrnuto.
U ovom slučaju treba zameniti biljno mleko i margarin.
Ovaj kolač se brzo priprema jer se za njegovu pripremu koriste gotove kore.
Koristila sam Bradić medene kore.
(Post nije sponzorisan, samo želim da vam olakšam s obzirom da su količine sastojaka prilagođene pomenutim korama.)
Ove medene kore (po mojoj proceni) ne sadrže med i cimet (bez obzira što piše, ili sadrže u minimalnim količinama) i nemaju boju medenih kora, neutralnog su ukusa tako da se lepo uklapaju sa lešnikom.


Posne lešnik kocke, sastojci:
1 pakovanje medenih kora
3 dl biljnog mleka (sojinog, bademovog, pirinčanog...)
100 g šećera
3 kašike griza
2 kašike oštrog brašna
1 kesica vanilin šećera
150 g margarina
100 g šećera u prahu
200 g mlevenog lešnika (pečenog)

Glazura:
150 g čokolade
1 kašika margarina 
2-3 kašike tople vode



Posne lešnik kocke, priprema:
U šerpi sjedinite mleko, šećer, brašno i griz.
Kuvajte da srednoj temperaturi dok se fil ne zgusne, pa umešajte vanilin šećer.
Penasto umutite margarin i šećer u prahu, pa sjedinite sa ohlađenim filom.
Na kraju umešajte lešnik.

Fil podelite na tri dela i nafilujte kore (u pakovanju ima 4 kore).

Pritisnite nečim teškim kako bi se kore i fil sjedinili.

Kada se kore omekšaju, kolač prelijte glazurom koju ćete pripremiti tako što ćete istopiti čokoladu i margarin na niskoj temperaturi i na kraju umešati vodu.


Još nekoliko recapata za posne kolače, možete videti ovde.



No comments:

Post a Comment